Engelsk setter - Gordon setter © 2010 • Opdateret d. 7. marts 2011

Kennelmærke

 

DKJCH Storåens Cap

Jeg spekulerede længe over, om jeg ville have det, for efter min opfattelse er et kennelmærke ikke bare noget man, sådan får for sjov skyld, eller fordi man nu skal have et sådant. Vælger man at få kennelmærke, så må det være fordi man mener noget alvorligt og seriøst med at opdrætte hunde. Man må have en målsætning. Hvad er det man vil? I hvilken retning er det, man ønsker at præge racen? Hvad er det, man vil tilføre racen, og hvad er det man mener at kunne tilbyde potentielle hvalpekøbere i årene fremover.

 

For mig er det et varemærke, man sætter på sine produkter, og netop det varemærke skulle gerne kendetegne produktet.


Jeg spekulerede længe over, hvad det præcist var, jeg ville med mit opdræt, og som i enhver anden situation, hvor man formulerer en målsætning, kom det til at bygge på en grundig analyse af forudsætninger, tidens krav, muligheder m.m.

 

 

Jeg valgte kennelmærket Storåens, fordi jeg altid har ønsket mig det navn, hvis jeg skulle have et kennelmærke, og fordi jeg lige så længe, jeg har haft gordon settere, har boet ved Storåen. Det viste sig ikke at være så let. Kennelnavnet var optaget, eller rettere, det var ude af brug, men der var endnu ikke gået de obligatoriske 10 år, så navnet kunne frigives.

 

Ved et tilfælde viste det sig, at en god jagtbekendt og ruhårsmand havde kennelnavnet. Jeg henvendte mig til ham, og da han lige siden han så Abelone første gang, har været håbløst forelsket i hende, var svaret: - Med den stammoder er der ingen jeg hellere vil overdrage mit kennelmærke til. Jeg er beæret. Derfor: Tusind tak til Fritz Nielsen, Holstebro.

 

Vi håber, det er lykkedes og fortsat vil lykkes os at avle hunde, som ejerne vil blive tilfredse med og klubberne stolte over.

 

I slutningen af det gamle år (2008) indtrådte Thomas Østergaard som medindehaver af kennelnavnet Storåens. Dermed fik vi en Gordon setter i kennelen, idet Thomas i august fik en dejlig hvalp fra Michael Strømberg, Østdalens Caroline (kaldes Cora) efter DKJCH Storåens Cap og Nymarkens Gelina. Cora er på alle måder en dejlig unghund, herligt gemyt, lærevillig og med stor jagtlyst. Det er en hund, som vi venter os meget af.

 

I ærbødighed overfor opgaven og tak fordi du besøger vores hjemmeside.

 

Thomas og flemming Østergaard

 

TILBAGE TIL OVERSIGTEN

 

Kennel Storåens- Specialopdræt Gordon setter - Engelsk setter