Engelsk setter - Gordon setter © 2010 • Opdateret d. 7. marts 2011

Lidt om Flemming

 

Jeg er født i 1946 og siden jeg var fem år været med på jagt. Vi fik den første jagthund da jeg var 12 år,en engelsk setter, og siden har jeg været omgivet af jagthunde af flere forskellige racer. Jeg kan lide at jage med og se en hver godt jagthund, men gordon setter er min foretrukne.

Jeg fik kontakt med Henry West Jensen i slutningen af 60-erne og kom i ”lære” hos ham, og bedre læremester kunne man ikke få. Ikke alene var ufattelig dygtig til at dressere og føre egne hunde, men han havde også altid tid til knægten og stor lyst til at lære fra sig. Jeg er ham meget taknemmelig.

Efter at have ført flere hunde frem til god præmieringer blev jeg i 1975 markprøvedommer, og jeg har haft den glæde at få lov til at dømme såvel i Sverige som i Norge. Jeg har siden 1970 haft ca. 15 forskellige hunde, af hvilket de fem er gået i vinderklasse, og flere er blevet solgt når de var over unghundestadiet. Men den bedste har nok været Troldmarkens Abelone.

Med jagt og træning er jeg privilegeret. Jeg har en del god jagt og mange fine træningsmuligheder. Jeg kan godt nok ikke som i 70-erne gå ud og finde 30-40 par agerhøns på en forårsdag, men mindre kan vel også gøre det. Derfor stiller jeg også store krav til den hund jeg skal beholde som jagthund. Den skal virkelig kunne give mig oplevelse.
 

Privat er jeg uddannet lærer, men har siden 1970 også arbejdet som jagt- og naturjournalist, hvor jeg har leveret stof til en række danske og norske tidsskrifter.
I dag driver jeg ved siden af mit job et lille pressebureau, hvor jeg også forsøger at lave lidt jagthundefilm. Se mere under film

 

I en årrække var jeg kursusleder og kursuskonsulent i Danmarks Jægerforbund hvor jeg bl. a. havde ansvaret for jagthundeinstruktøruddannelsen. Endvidere har jeg gennem årene arbejdet med en del agerhøneprojekter bl.a. under DMU.

Den 1. juli 2008 tiltrådte jeg som redaktør for Jagthunden.
 

 

TILBAGE TIL OVERSIGTEN

 

Kennel Storåens- Specialopdræt Gordon setter - Engelsk setter